Workshop 3: Gluten- en lactosearme bereidingen

Solucious
Solucious is leverancier van food en non-food voor professionele klanten. Ze hechten daarbij veel aandacht aan het wel informeren van de klant. Tot het assortiment behoren onder meer verse producten, droge voeding en diepvriesartikelen, en dit van zowel nationale merken als de eigen huismerken (Colruyt retail en foodservice).
 

Programma

Deze workshops worden in maart en april 2019 georganiseerd, in samenwerking met voedingsbedrijf Solucious. “We willen dat chefs ervaren dat gluten/lactosevrije gerechten op de kaart zetten realistisch is zonder grote inspanningen of een buitensporige foodcost.” Een menukaart van een bistro vormt de leidraad doorheen de workshop.

Er zijn steeds meer personen met een allergie of met een intolerantie voor gluten of lactose. Koken voor hen is niet evident. Want welke ingrediënten mag je gebruiken? Waarop moet je letten tijdens het productieproces? Hoe kan je met een gerust gemoed communiceren dat je gerechten gluten- of lactosevrij zijn? Om dit alles in de praktijk te brengen, overlopen we een concrete checklist en bieden we tips and tricks om toe te passen in de eigen brasserie. We roeren ook zelf in de potten: 6 klassieke brasseriegerechten en 6 desserten worden uitgewerkt als gluten- en lactosevrij. Kortom, je leert specifieke producten met hun eigenschappen kennen en omzeilt valkuilen in het productieproces. 

Agenda

28-02-2019 – Innochef: Gluten- en lactosearme bereidingen: Hasselt
13-03-2019 – Innochef: Gluten- en lactosearme bereidingen: Melle
20-03-2019 – Innochef: Gluten- en lactosearme bereidingen: Antwerpen
27-03-2019 – Innochef: Gluten- en lactosearme bereidingen: Haasrode
02-04-2019 – Innochef: Gluten- en lactosearme bereidingen: Kortrijk

Deelnameprijs

Deelname aan deze workshop kost dankzij de tussenkomst van Horeca Vorming Vlaanderen slechts €25 (excl. BTW) per deelnemer, inclusief lunch en inspiratiegids. Deze inspiratiegids bundelt de kennis van alle workshops binnen Innochef.

Horeca Vorming Vlaanderen

Het Innochef-project kadert binnen het Kitchen Lab van de Flanders Food Faculty en is een samenwerking tussen Horeca Vlaanderen, Flanders’ Food en ILVO, met de steun van Horeca Vorming Vlaanderen en de Vlaamse overheid.