Workshop 2: Het hoe & wat van sous-vide koken

SolinaAls producent van ingrediënten ligt Solina aan de bron van vele bereidingen, zoals vleesproducten, kant-en-klaarmaaltijden en snacks. Bijhorend bij de ingrediëntenmixen leveren ze oplossingen aan foodservice professionals en de voedingsindustrie. De expertise van Solina omvat drie terreinen: functionele oplossingen, smaak en visuele oplossingen, en nutritionele oplossingen. Dat maakt van hen een ideale partij om een workshop voor chefs in te richten over recepten en de techniek van sous-vide koken om de mis-en-place te optimaliseren. Dit betekent winst op vlak van tijd, smaak en kosten.

Programma

Hoewel dit een aloude en wereldwijd gekende techniek is, nemen we het sous-vide garen eens grondig onder de loep. Want, het optimaal benutten van de mogelijkheden van sous-vide garen, kan de mis-en-place drastisch vereenvoudigen, en betekent eveneens een winst in smaak, kwaliteit en kosten.

  • Wat kan er allemaal sous-vide gegaard worden en hoe?
  • Maak je menu veelzijdiger dankzij sous-vide garen. Vb. Maak bereidingen die lang moeten garen op andere tijdstippen buiten de mis-en-place voorbereidingen
  • Wist je dat je dankzij sous-vide gemakkelijk kan anticiperen op speciale noden van klanten (allergieën, zoutarm, vetarm, vegetarisch/veganistisch, …)? 
  • Hoeveel tijd en budget kan je als kok besparen als je sous-vide garen integreert in de mis-en-place?
  • Is een sous-vide gegaard gerecht werkelijk drie weken houdbaar? 
  • Is het effectief lekkerder van smaak? Verneem de resultaten van een objectieve smaaktest

Tot slot bespreken we hoe je dit kan vertalen in communicatie naar je klanten! Want: uw inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen je klanten niet ontgaan.

Deelnameprijs

Deelname aan deze workshop kost dankzij de tussenkomst van Horeca Vorming Vlaanderen slechts €25 (excl. BTW) per deelnemer, inclusief lunch en inspiratiegids. Deze inspiratiegids bundelt de kennis van alle workshops binnen Innochef.

Horeca Vorming Vlaanderen

Horeca Vorming ondersteunt het project Innochef en zet haar expertise en netwerk in om innovatie in de horeca mee te stimuleren. Meer informatie: www.fanvanhoreca.be