Workshop 1: Werken met oliën & vetten

VandemoorteleVandemoortele is een leidinggevende Europese voedingsgroep die kwalitatief hoogstaande voedingsproducten produceert en verkoopt. Vandemoortele heeft twee divisies: één voor diepvriesbakkerijproducten en één voor margarines, culinaire oliën, vetten en sauzen. In dit laatste domein is Vandemoortele een Europese topspeler die aan professionele gebruikers een breed gamma aan producten aanbiedt die verwerkbaarheid, smaak en aroma combineren. Daarnaast heeft Vandemoortele een aantal sterke consumentenmerken, zoals Vandemoortele®, Vitelma® en Fama®.

Programma

Het project Innochef werd opgestart om chefs te ondersteunen in de groeiende eisen die consumenten stellen aan voeding. In een eerste workshop focussen we op het gebruik en de toepassingen van oliën en vetten, in samenwerking met voedingsbedrijf Vandemoortele. 

De focus ligt op het behoud van een goede kwaliteit, zowel qua smaak als gezondheid, en op efficiëntie in de keuken. 

  • Weet u welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort u voor welke toepassing het beste gebruikt?
  • Wanneer vervangt u best frituurvet of –olie? Wat is de norm en hoe beoordeelt u dit zelf?
  • Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan u dit voorkomen?
  • Wist u dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
  • Welke bakeffecten kan u bekomen in de pan? Hoe gebruikt u boter, olie of margarine het meest optimaal? 
  • Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen u hoe!

Tot slot tonen we u hoe u deze kennis kan vertalen in communicatie naar uw klanten! Want: uw inspanningen om efficiënter en gezonder te koken mogen uw klanten niet ontgaan.

Agenda

Deelnameprijs

Deelname aan deze workshop kost dankzij de tussenkomst van Horeca Vorming Vlaanderen slechts €25 (excl. BTW) per deelnemer, inclusief lunch en inspiratiegids. Deze inspiratiegids bundelt de kennis van alle workshops binnen Innochef.

Horeca Vorming Vlaanderen

Horeca Vorming ondersteunt het project Innochef en zet haar expertise en netwerk in om innovatie in de horeca mee te stimuleren. Meer informatie: www.fanvanhoreca.be