Vlaanderen op de kaart tijdens UNWTO wereldforum voor gastronomisch toerisme

  • 11 mei 2017

Op 8 en 9 mei 2017 trekken Vlaams minister van Toerisme en Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels met Toerisme Vlaanderen naar San Sebastian in Spanje. Bedoeling is om onze Vlaamse gastronomie te promoten op het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism.

Op het UNWTO World Forum voor culinair toerisme werken Vlaanderen en Baskenland samen om de Vlaamse en Baskische gastronomische cultuur op de wereldkaart te zetten. 

De organisatie van het UNWTO World Forum nodigde minister Ben Weyts uit als ‘keynote speaker’. Samen met de Baskische minister van Toerisme ondertekende hij een intentieverklaring. Met die intentieverklaring ondersteunen en promoten we het culinair toerisme in Vlaanderen en Baskenland. Dat doen we door kennis, ervaringen en goede voorbeelden te delen met elkaar. 

Om de aanwezigen te laten proeven van onze Vlaamse kookkunsten houden Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels en de gerenommeerde Spaanse chef Xabier Zabaleta een ‘quatre-mains’ in de keuken. Ze bereiden samen 4 Baskische en 4 Vlaamse interpretaties van ‘pinxos’, een soort finger food. Die serveren ze aan de Baskische delegatie van toerisme en Spaanse journalisten op het UNWTO forum. Zo genereren we in Spanje positieve persaandacht voor Vlaanderen. 

Het UNWTO forum voor gastronomisch toerisme biedt experten van over de hele wereld de gelegenheid om bij te praten, elkaar te inspireren en te debatteren over de huidige uitdagingen van culinair toerisme. Naast lekker eten komen ook de thema’s management, organisatie en innovatie aan bod. De minister lanceert bovendien een voorstel om de 2020-editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Vlaanderen te organiseren. Dit congres binnenhalen zou de kers op de taart betekenen voor onze gastronomische reputatie.