Flanders Kitchen Lab

Door onze culinaire identiteit te bewaren maar eveneens eigentijds te laten evolueren, onderscheidt Vlaanderen zich internationaal beter als een culinaire bestemming. De Flanders Food Faculty investeert daarom in culinaire innovatie en stimuleert de horeca-sector zich blijvend te vernieuwen.

Het Flanders Kitchen Lab verzamelt en initieert verschillende initiatieven die zowel wetenschappelijke kennis alsook inspiratie bieden voor alle horeca-ondernemers. We maken een onderscheid tussen 3 verschillende mogelijkheden:

Flanders' Food

Logo Flanders FoodFlanders’ FOOD is het innovatieplatform van de voedingsindustrie en stelt zijn kennis en expertise beschikbaar voor de brede horecasector. De horecasector kan meewerken aan onderzoek en wetenschappelijke projecten waartoe de Flanders Food Faculty ideeën heeft gelanceerd.

Bij Flanders’ Food kan u terecht wanneer u een vraag heeft die u wetenschappelijk wil laten onderzoeken, of wanneer u uw innovatief idee wil laten testen onder begeleiding van experten.

Innochef

Logo InnoChefTegenwoordig stellen consumenten steeds meer eisen aan voeding en chefs komen vaak onder druk te staan om te voldoen aan de groeiende vraag naar gezonde voeding en specifieke(re) gezondheidswensen of levensstijlen.

Met Innochef koppelen we wetenschappelijke en praktische knowhow van voedingsbedrijven aan elkaar en kunnen chefs tijdens workshops leren hoe ze hun cliënteel beter van dienst kunnen zijn. Deze workshops worden begeleid door experten, zullen plaatsvinden in een keuken én zijn heel praktisch opgebouwd, zodat een chef er nadien meteen mee aan de slag kan in zijn zaak.

Chefs Tour

Logo Chefs TourHoreca Vlaanderen organiseert in samenwerking met The Trend Kitchen vier keer per jaar -en telkens seizoensgebonden- een binnenlandse trendtour. De nieuwste ontwikkelingen en concepten in de Vlaamse gastronomie komen aan bod, gekoppeld aan het aanbod van Vlaamse producten dat in dat seizoen op zijn best is.

Tijdens een Chefs Tour ga je met een kleine groep van chefs en horecaondernemers op verkenning in Vlaanderen om te kijken welke trends er spelen, zowel in de keuken als op gebied van producten en concepten.

Contact
Hilaire Spreuwers
Gastronomie Consulent