Projecten

Culinaire positie van Vlaanderen


Culinaire positieDe culinaire positie van Vlaanderen is internationaal onvoldoende gekend. Toerisme Vlaanderen merkt op dat zowel de internationale pers als de chefs uit Vlaanderen telkens verschillende uiteenzettingen geven als de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur dient omschreven te worden. Er is dan ook duidelijk nood aan één duidelijk referentiekader zodat onze Vlaamse eetcultuur een sterker karakter krijgt.

(Junior) National Culinary Team


Coach en managersDe Flanders Food Faculty wil Vlaamse culinaire talenten beter laten scoren op internationale culinaire wedstrijden. Zij stelden een coach aan -Jo Nelissen- voor het 'National Culinary Team'. Die heeft als opdracht onze inzendingen op belangrijke culinaire wedstrijden optimaal voor te bereiden en te begeleiden. 

Flanders Kitchen Lab


Flanders Kitchen LabOm onze culinaire identiteit te bewaren en te garanderen, wil de Flanders Food Faculty investeren in culinaire innovatie. Het gaat daarom actief op zoek naar een ontmoetingsplaats waar zowel de voedingsindustrie als internationale visionairs elkaar kunnen ontmoeten en uitdagen, en waar chefs en ambachtelijke of industriële producenten samenwerken en wetenschappelijke kennis uitwisselen.

Culinaire Uitwisseling


Culinaire UitwisselingEr bestaat in de gastronomie een lange traditie van kennisopbouw via stages. Jong afgestudeerden die willen groeien combineren vaak werkervaring bij chefs met stageperiodes bij andere chefs.

Lokaal Draagvlak


Lokaal DraagvlakDe internationale erkenning voor ons eigen Vlaams vakmanschap en culinaire identiteit begint bij de eigen bevolking. Niemand beter als de Vlaming zelf om zijn eigen favoriete streek en streekeigen producten te promoten aan de buitenwereld. De Flanders Food Faculty wil het enthousiasme aanwakkeren bij de lokale burger, horeca en toeristische diensten om zo onze streekproducten in de kijker te zetten.