Ontdek de herfstsmaken van Gent tijdens de 2e editie van Chefs Tour

  • 1 september 2017

Op dinsdag 26 september krijgt u de kans mee te gaan op Chefs Tour in Gent. Elk seizoen verandert er veel in de keuken en de herfst is een tijd van rijke, aardse ingrediënten. Maar welke trends leven er nu op gebied van ingrediënten, producten en beleving tijdens de herfst? Dat komt u allemaal te weten tijdens deze tour!

Met een kleine groep chefs en horecaondernemers gaat u op verkenning in Gent om te kijken welke trends er spelen, zowel in de keuken als op gebied van producten en concepten in de herfst. Denk aan paddenstoelen, wild, herfstbier, vis, koffie etc. Kortom, producten die op hun best zijn in de herfst!

U neemt een kijkje in de keuken bij enkele vooraanstaande chefs en ondernemers. Zo gaat u onder andere op bezoek bij het Gentse toprestaurant Volta. Daar zal chef Davy De Pourcq u meenemen naar zijn keuken om te tonen hoe hij creatief omgaat met herfstgroenten van eigen bodem. Hij creëert er verfijnde gerechten met eerlijke topingrediënten. Zo bezorgden de bio-groenten uit eigen moestuin hem de Gault & Millau-titel ‘Beste Groenterestaurant van het land’. Uiteraard kan u de herfstcreaties van chef Davy De Pourcq ook zelf kunnen proeven.

U bezoekt Madam Bakster, pionier op gebied van gebak zonder artificiële toevoegingen en ongeraffineerde suiker. De lekkernijen die bij en door Madam Bakster worden gemaakt winnen enorm aan populariteit doordat ze gezond zijn zonder in te boeten aan smaak. Tijdens het bezoek leert u de ins en outs van gezonde desserts die in een healthy lifestyle passen.

Om de nieuwste producttrends te leren kennen gaat u op bezoek bij de vakmannen CRU die als geen ander weten welke Belgische topproducten er op hun best zijn in de herfst. U krijgt de kans om op een unieke verkenningstocht te gaan door CRU en om de nieuwste producten te proeven.

U leert ook Bernard Sironval kennen, de ondernemer achter onder andere Otomat Heavenly Pizza. Het team dat het Belgische pizzaconcept lanceerde, startte in het verleden ook al Ellis Gourmet Burger. Zij kennen als geen ander het recept voor een sterk concept in het Belgische horecalandschap. Tijdens een proeverij bij Otomat krijgt u een exclusieve blik achter de schermen.

Was het ooit uw droom een eigen bier te ontwerpen? Bij de Gentse Gruut Brouwerij krijgt u de unieke kans uw eigen herfstbier te creëren onder begeleiding van de meesterbrouwers van de brouwerij. Na het brouwerijbezoek bottelt u een eigen fles aangepast aan uw zintuigelijke voorkeuren. Wil u nadien uw eigen bier in uw zaak serveren? Dat kan! U kan het bier achteraf in een grotere oplage bestellen met een persoonlijk etiket.

Kortom, een inspirerende dag om niet snel te vergeten!

Praktisch