Ontdek culinair Antwerpen tijdens een 1e editie van de Chefs Tour

  • 15 mei 2017

Elk seizoen verandert er veel in de keuken en de zomer is een tijd van weelde qua ingrediënten. Maar welke trends spelen er nu op gebied van ingrediënten, producten en beleving tijdens de zomer? Dat kom je allemaal te weten tijdens de Chefs Tour op donderdag 15 juni in Antwerpen !

Met een kleine groep chefs en horecaondernemers gaan we op verkenning in Antwerpen om te kijken welke trends er spelen zowel in de keuken als op gebied van producten en concepten in de zomer. Denk hierbij aan zomergroenten, fruit, vlees, vis, dranken etc. Kortom producten die op hun top zijn in de zomer!

We nemen een kijkje in de keuken bij enkele vooraanstaande chefs. Zo gaan we op bezoek bij Seppe Nobels van restaurant Graanmarkt 13. Daar zal de chef ons meenemen op een wandeling door de kruidentuin om te kijken hoe je creatief om kan gaan met zomergroenten en -kruiden van eigen bodem. Uiteraard zal je de creaties van chef Seppe Nobels ook kunnen proeven.

Naast restaurants bezoeken we ook andere ambachtslieden en producenten om producttrends van de zomer te verkennen. Wanneer het gaat over ambacht zijn slagerijen, bakkerijen en brouwerijen natuurlijk niet weg te denken van een zomerse Chefs Tour in Antwerpen.

Daarnaast worden er ook meer en meer zomerse drankjes gemaakt en gedronken. Denk hierbij aan zomerbieren, cocktails, homemade ice tea & lemonade etc. Zo zal je bij Cuperus Koffie de Belgisch barista kampioen ontmoeten . Daar krijg je de beste zomerdranken op basis van koffie, thee en fruit te proeven en krijg je de recepten mee naar huis om er zelf creatief mee aan de slag te gaan.

BBQ is een typische zomerbereiding, niet alleen grillen boven hete kolen maar ook traag roken is een keukentrend die razend snel aan populariteit wint. Daarom nemen we een kijkje in de keuken of “bbq pit” van een van de hipste restaurants in Antwerpen: Black Smoke. Je krijgt de kans mee in de potten te kijken in de keuken waar Amerikaanse BBQ-tradities gemixt worden met lokale producten. Kortom, een inspirerende dag om niet snel te vergeten !

  • Datum: Donderdag 15 juni 2017
  • Locatie: Antwerpen
  • Prijs: 150 euro

Schrijf je nu in !