Naar inhoud
Vlaanderen
Toerisme Vlaanderen
Zoeken
Contacteer ons
Navigatie>
Zoeken
nl
en
Zoeken
Over
Fundamenten
Ontstaan
Manifest
Captains of Gastronomy
Facts & Figures
Projecten
Culinaire positie Vlaanderen
(Junior) National Culinary Team
Flanders Kitchen Lab
Culinaire Stages
Nieuws
Pers
Partners
Contact
Home
Nieuws
Nieuws
Brons en zilver voor ons Junior National Culinary Team op de culinaire Olympische Spelen
19 februari 2020 -
Afgelopen vrijdag stapten 9 Vlaamse jonge chefs vol ambitie op de trein richting het Duitse Stuttgart, om er een olympisch avontuur te beleven; hun deelname aan het grootste internationale culinaire...
Junior National Culinary Team voor het eerst naar de culinaire Olympische Spelen in Stuttgart
17 februari 2020 -
Vandaag stappen 9 Vlaamse jonge chefs op de trein richting het Duitse Stuttgart, om er deel te nemen aan het grootste internationale culinaire festival, de IKA Culinary Olympics. Meer dan 2000 chefs...
Vlaamse kandidaat behaalt 4de plaats op regionale finale van de S. Pellegrino Young Chef competitie
9 oktober 2019 -
De Vlaamse Young Chef Guus Goossens heeft een mooie 4de plaats behaald in de regionale finales van de S. Pellegrino Young Chef competitie in Parijs. Begin dit jaar selecteerde het Italiaanse...
Junior National Culinary Team stelt 5 nieuwe jonge topkoks voor
24 september 2019 -
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is via een selectieproef op zoek gegaan naar de grootste culinaire talenten uit Vlaanderen. Tien jonge chefs hebben in Metro Noord in Antwerpen gestrijd voor...
Sam Van Houcke schittert op Global Chefs Challenge
20 februari 2019 -
Chef Sam van Houcke, commis Simon Caboor en coach Jo Nelissen hebben vanavond in Rimini de 1ste plaats behaald in de Global Chefs Challenge. Dat Is een internationale topwedstrijd georganiseerd door...
Vlaams culinair team schittert op Bocuse d'Or 2019
31 januari 2019 -
Chef Lode De Roover, commis Piet Vande Casteele en coach Jo Nelissen hebben vanavond in Lyon de 8ste plaats behaald in de wereldfinale Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale gastronomische...
Vlaamse Bocuse d'Or Team klaar om te schitteren in Lyon
28 januari 2019 -
Vandaag stapten zo’n 150 supporters op de bus richting Lyon om er het Vlaamse Bocuse d’Or team te gaan aanmoedigen op hun wedstrijddag. Chef Lode De Roover, commis Piet Vande Casteele en coach Jo...
Young Chefs team scoort met 2 keer zilver op de Culinary World Cup
4 december 2018 -
Op zondag 25 november en woensdag 28 november nam België voor de allereerste keer ooit deel aan de gerenommeerde Culinary World Cup in Luxemburg. Het Belgisch team met 6 jonge topkoks nam het op...
Het Nationaal Young Chef Team op kooktraining in de Brugse hotelschool Spermalie
12 november 2018 -
Het gaat om zes jonge kooktalenten die zich voorbereiden op het wereldkampioenschap gastronomisch koken dat eind deze maand in Luxemburg plaatsvindt. Zo’n wedstrijd kan je vergelijken met topsport...
Hof Van Cleve opnieuw beste Belgische restaurant volgens Foodtaster
5 november 2018 -
Het Hof van Cleve van Peter Goossens blijft ook in een nieuwe rangschikking van de digitale restaurantgids Foodtaster.be het beste Belgische restaurant Op twee en drie volgen respectievelijk The Jane...
Lode De Roover na afloop van de Europese halve finale Bocuse d'Or: "Ze hebben ons gehoord tot in Lyon"
19 juni 2018 -
Het Belgische Bocuse d’Or-team heeft zich via een knappe zesde plaats in de Europese halve finale weten te plaatsen voor de wereldfinale in Lyon. De knappe zesde plaats doet vermoeden dat het al bij...
Belgisch culinair team stoot door naar wereldfinale Bocuse d’Or
12 juni 2018 -
België heeft zich geplaatst voor de wereldfinale van de Bocuse d’Or, de belangrijkste internationale gastronomische wedstrijd ter wereld. Ons team behaalde een prachtige zesde plaats op de Europese...
Antwerpen culinair doorgelicht tijdens een nieuwe Chefs Tour op 13 juni
14 mei 2018 -
Elk seizoen verandert er heel wat in de horeca. Wilt u te weten komen welke trends momenteel leven op vlak van ingrediënten, producten, beleving en concepten? Schrijf u dan zeker in voor de Chefs...
Laat je inspireren in de keuken met nieuwe inspiratiegids 'Barok koken met een twist'
24 april 2018 -
De inspiratiegids 'Barok koken met een twist' bevat de beste recepten, opvallendste bereidingswijzen en interessantste keukengeheimen uit de baroktijd (17e eeuw). Deze inspiratiegids is in de eerste...
6 Vlaamse chefs breken potten in Europa
24 april 2018 -
Een nieuwe opsteker voor de gastronomische reputatie van onze bestemming: 6 Vlaamse restaurants staan in de ‘Opiniated About Dining’-ranking van de beste restaurants in Europa. De internationaal...
Professionele inspiratiegids ‘Barok Koken’ stimuleert de horeca om slim in te spelen op toeristisch programma Vlaamse Meesters
14 april 2018 -
‘Pasteykens’, ‘toerten’ en ‘potagie’, dat zijn ongetwijfeld de blikvangers in de 17e-eeuwse keuken. Deze en andere eeuwenoude bereidingen zijn in moderne vorm terug te vinden in de nieuwe culinaire...
Foodprint 1718 ‘Het culinaire jaarboek in wood en beeld’!
13 maart 2018 -
Deze gids geeft een overzicht van alles wat beweegt in de gastronomie; het restaurant dat je niet mag missen, de wijnoogsten kritisch bekeken, de nieuwigheden in foodtrends, … Kortom, het meest...
Nieuwe generatie Zuid-Amerikaanse topchefs wordt opgeleid in Vlaanderen
8 maart 2018 -
Zes jonge chefs uit Ecuador volgen een opleiding bij 6 Vlaamse topchefs. Dit kadert in een culinair uitwisselingsproject dat wordt georganiseerd door Master Talent Foundation en de Asociación de...
Vlaanderen eregast op internationaal foodfestival in Parijs
6 maart 2018 -
Samen met Visit Antwerpen stuurden we een Vlaamse delegatie culinaire vakmannen naar het Omnivore foodfestival in Parijs. Zij vertegenwoordigen onze regio als ‘eregast’ op het gerenommeerde festival...
Na duurzaam logeren ook duurzaam dineren
26 februari 2018 -
Vandaag reikten GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met Horeca Vlaanderen, de Green Key Awards 2018 uit. Met dit internationaal erkende label worden de meest duurzame logies,...
Schrijf je in voor een nieuwe Chefs Tour in Gent op 15 maart
29 januari 2018 -
Elk seizoen verandert er veel in de keuken, en de lente is een tijd van frisse ingrediënten en primeurs. Maar welke trends leven er nu op gebied van ingrediënten, producten en beleving tijdens de...
Minister Weyts maakt definitieve selectie Young Chefs Team bekend
18 januari 2018 -
Vandaag werden in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum te Harelbeke de laatste selectieproeven voor het Young Chefs Team gehouden. Elf jonge chefs streden er onder begeleiding van nationaal...
Flanders Food Faculty Trainingscentrum vandaag geopend
20 december 2017 -
Vanmiddag opende in Harelbeke het ‘Flanders Food Faculty Trainingscentrum’, de nieuwe thuisbasis van het National Culinary Team. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen zal er het Young Chefs Team en...
Lode De Roover plaatst zich voor Europese finale Bocuse D’Or
20 november 2017 -
Lode De Roover zal ons land volgend jaar in juni vertegenwoordigen op de Europese finale van de Bocuse D’Or in Turijn. Hij haalde het in de Belgische finale van de 4 andere chefs die nog in de...
België behaalt zilveren medaille op Global Chefs Challenge
10 oktober 2017 -
Gisteren vond in Praag de Europese finale van de “Global Chefs Challenge” plaats, een internationale gastronomische wedstrijd met als inzet een plaats in de wereldfinale in 2018 . Het Belgisch team...