Julie Baekelandt uit Zottegem door Chaudfontaine uitgeroepen tot 'Lady Chef of the Year 2016’

  • 27 september 2016

Julie Baekelandt van C-Jules is de nieuwe 'Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2016'. Dit Jong Keukengeweld hoopt stilletjes op een eerste Michelinster, en komt op deze manier alvast een stapje dichterbij.

De titel van Lady Chef of the Year wordt al sinds 1991 gegeven aan topkoks die in hun kookkunsten 'kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse' tonen. Baekelandt kon de jury van publiek en culinaire journalisten overtuigen met een menu waarbij ‘contrast’ centraal moest staan, wat bijgevolg resulteerde in het gebruik van klassieke producten in een moderne keuken.

Baekelandt combineerde de eendenfilet met geitenkaas en rode biet tot een fris voorgerecht. Het hoofdgerecht was een versnijding van lamschouder met frisse groenten en yoghurt. De afsluiter van het menu werd een combinatie van appel en karamel als dessert gecontrasteerd met kruiden.

Baekelandt studeerde aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en mocht na haar studies meteen mee achter het fornuis staan van de restaurants La Tourbière (Aalst) en Belga Queen (Gent). Daarnaast verfijnde ze haar kookkunsten nog bij Wout Bru, Seppe Nobels en als chef bij Vinois in Sint-Martens-Latem.