Bocuse d'Or Team

Chef

Lode De RooverLode De Roover, geboren op 21 november 1983, studeerde in 2002 af aan de hotelschool “Ter Groene Poorte” in Brugge. Sinds 2013 geven Lode en zijn echtgenote Barbara Dhondt het beste van zichzelf met restaurant Fleur de Lin. In 2010 behaalde hij de titel “Eerste Kok van België 2011”, tijdens de meest prestigieuze kookwedstrijd van ons land; “Prosper Montagné”. In 2015 behaalde hij de titel "Meesterkok" in de "orde der 33 Meesterkoks van België"

Souschef

Piet Vande CasteelePiet Vande Casteele (20 jaar) zal als souschef en samen met Lode De Roover ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale van Bocuse d’Or. Hij werd gekozen uit 5 finalisten, allen veelbelovende leerlingen van Belgische hotelscholen. Met een opleiding aan het CVO Koksijde en werkzaam in de horeca sinds zijn 16e, heeft hij al heel wat ervaring opgedaan.

Coach

Jo NelissenJo Nelissen is docent aan de hotelschool Spermalie in Brugge en was reeds de coach van de twee vorige Belgische Bocuse D’Or-teams. Hij heeft ook zelf zijn sporen verdiend op het internationale toneel. Zo behaalde hij onder andere de eerste plaats op de prestigieuze culinaire wedstrijd Prix Taitinger.