Bocuse d'Or

De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987 en sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats.

24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

Elke 2 jaar wordt er een team samengesteld om ons land culinair te vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd, oftewel de Olympische Spelen van de gastronomie.

De nationale selecties worden georganiseerd door vzw Belgian Bocuse d’Or Academy, een vereniging horeca-vaklui die België gastronomisch op de kaart wil zetten.

Bocuse team 2019 syrha
Bocuse d'Or Team
Bocuse d'Or - 4x3
Bocuse d'Or Belgium
Verloop wedstrijd
Verloop Wedstrijd